Koncertopførelse af “Liden Kirsten” af J.P.E. Hartmann og H.C. Andersen

Foreningen Opera Nordsjælland søger korsangere (SATB) til koncertopførelse af J.P.E. Hartmanns opera Liden Kirsten i september 2020.

Liden Kirsten er en af dansk guldalders absolutte perler, fuldt på musikalsk højde med fx Elverskud, og dertil den mest opførte danske opera overhovedet gennem tiderne. I dag opføres den alt for sjældent. Operahusene mener åbenbart ikke det er deres pligt, og traditionen for koncertopførelser af operaer er sløj her i landet. Men det vil vi gøre noget ved!

Opera Nordsjælland er et amatøroperakompagni, stiftet i 2014 som en udløber af det tidligere Operakompagniet. Vi opfører udelukkende dramatisk musik, helst i full-scale opsætninger med kostumer, scenografi og orkester, men vi laver også mindre produktioner fx operacaféer. Dette er vores første forsøg med en koncertopførelse af en hel opera med orkester.

Du er en erfaren korsanger der kan lære et stort korparti på fire forberedende prøver, én klaverprøve med dirigenten, én korprøve med orkester, én tuttiprøve og én generalprøve – altså otte prøver i alt. Med andre ord: Ingen spildtid. Prøverne begynder og slutter til aftalt tid. 15 minutters opvarmning indgår i øvetiden (men du er velkommen til selv at varme op hjemmefra). Og vi har en bestyrelse der plejer at have styr på kage i pausen.

Når vi er ude for at fiske nye medlemmer, er det som folk oftest stejler over, at skulle forlade deres trygge stol og lige så trygge node for at gå rundt på scenen, men det slipper du for her!

Korindstuderingen varetages af Opera Nordsjællands faste korsyngemester siden 2013, Paul Frederiksen. Paul er uddannet sanger fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium og har videreuddannet sig som korleder på Voces Academy. For foreningen har han indstuderet La Traviata og Cavalleria Rusticana samt en række
koncerter og operacaféer.

Orkesterindstuderingen og koncerterne er i hænderne på Filipe Carvalheiro. Filipe er uddannet dirigent fra konservatorierne i Lissabon og Cincinnati, og han har været ansat som orkesterdirigent på Operaen i Lissabon. I Danmark har han i de sidste ti år været leder af Kammerkoret Musica, og næsten lige så længe korleder på Opera Hedeland. Dette er hans første projekt med foreningen.

Vi håber du har fået lyst til at deltage i projektet. Prøveplaner og alt om økonomi og tilmelding finder du på operanordsjaelland.dk

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Paul Frederiksen på 24252836.