Korstævner


Live fra korbogen med Jens Johansen
18. september i Odense

Live fra Korbogen skyder korsæsonen igang igen efter et meget magert forår. Under nedlukningen har vi online sunget sange fra den seneste Kor72-udgivelse, Kor72 bogen 7, på forskellige måder. Nu glæder vi os til igen at samles fysisk og synge sammen – det fejrer vi med fire stævner over to weekender rundt i landet, hvor korbogens satser er på programmet. Denne lørdag er satserne udvalgt af dagens instruktør, Jens Johansen.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Live fra korbogen med Jonas Rasmussen
19. september i Aarhus

Live fra Korbogen skyder korsæsonen igang igen efter et meget magert forår. Under nedlukningen har vi online sunget sange fra den seneste Kor72-udgivelse, Kor72 bogen 7, på forskellige måder. Nu glæder vi os til igen at samles fysisk og synge sammen – det fejrer vi med fire stævner over to weekender rundt i landet, hvor korbogens satser er på programmet. Denne søndag er satserne udvalgt af dagens instruktør, Jonas Rasmussen.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Live fra korbogen med Tine Ohrt Højgaard
25. september i Aalborg

Live fra Korbogen skyder korsæsonen igang igen efter et meget magert forår. Under nedlukningen har vi online sunget sange fra den seneste Kor72-udgivelse, Kor72 bogen 7, på forskellige måder. Nu glæder vi os til igen at samles fysisk og synge sammen – det fejrer vi med fire stævner over to weekender rundt i landet, hvor korbogens satser er på programmet. Denne lørdag er satserne udvalgt af dagens instruktør, Tine Ohrt Højgaard.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Live fra korbogen med Anne-Terese Sales
26. september i København

Live fra Korbogen skyder korsæsonen igang igen efter et meget magert forår. Under nedlukningen har vi online sunget sange fra den seneste Kor72-udgivelse, Kor72 bogen 7, på forskellige måder. Nu glæder vi os til igen at samles fysisk og synge sammen – det fejrer vi med fire stævner over to weekender rundt i landet, hvor korbogens satser er på programmet. Denne søndag er satserne udvalgt af dagens instruktør, Anne-Terese Sales.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Baltisk og slovensk kormusik med Urša Lah Rasmussen – Et “skrapt” klassisk korstævne
8.-10. oktober i Vejle

Til det kommende stævne vil overskriften på programmet være Baltisk og slovensk kormusik. Det er alle lande, som har en meget lang kortradition og der kommer rigtig meget god kormusik derfra. Programmet er hovedsageligt skrevet i nyere tid og musikken er smuk, iørefaldende og inspirerende at arbejde med.

På dette stævne ligger programmet på et ret højt niveau både nodemæssigt, klangligt og musikalsk. Dette stævne henvender sig derfor til korsangere, der er vant til at synge i et kor med det niveau. Det forventes til dette stævne, at du har forberedt dig godt på din stemme inden stævnestart. Det er derfor nødvendigt, at de der tilmelder sig har et godt nodekendskab og en trænet sangstemme, og er i stand til dels at forberede sig grundigt og indstudere hjemmefra, dels at indstudere efter uddelte noder på selve stævnet.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


BIG IS BEAUTIFUL
29.-31. oktober 2021

Stort kor, Tina Dickow, Helgi Jónsson, band og Jens Johansen på dirigentpodiet. Vi håber det store projekt kan gennemføres denne gang og er heldige at både Musikhuset Aarhus, Tina Dickow & Helgi Jónsson samt Jens Johansen kan i denne weekend

Arrangør: Kor72.
Læs mere her.


Unge dirigerer klassisk
5.-6. november i Odense

Vi glæder os til omsider at præsentere jer for Mathias, som blev færdig som kandidat på korlederuddannelsen fra Det Jyske Musikkonservatorium i sommeren 2019. Til dette korstævne vil Mathias instruere satser under temaet Nordiske toner og vi vil præsentere satser fra Sverige, Norge og Danmark

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Tonefilmstræf med Ole Jørgensen
13.-14. november i København

Ole Jørgensen vil til dette stævne genopfriske stemningsfulde filmklassikere i enkle og tilgængelige korarrangementer. Det endelige program er endnu ikke fastlagt, men vi kan løfte sløret for satser som  “Duerne flyver” , ”Den allersidste dans”  og “Forelsket i København”.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Barbershop – Kun for mænd
19.-20. november i Aarhus

Kære tenorer og basser. Så er der en helt speciel invitation til jer: Velkommen til korstævne med Barbershop på programmet. Barbershop-stævne er ret nyt i Kor72-regi, og vi glæder os til, at selveste Jonas Rasmussen styrer ”shoppen”Der vil være fart over feltet, når Jonas sætter fut i mandsstemmerne. Barbershop er en helt speciel måde at synge og tænke på, og vi vil komme til at lege med både danske og udenlandske barbershopsange. Da stævnet nu er programsat i november, har vi tilsat repertoiret et drys julesne.

Kom og nyd mandsfællesskabet og de tætte klange på en helt ny måde! Er du som herresanger usikker på, hvilken stemme du skal vælge? Så har Jonas skrevet en udførlig vejledning, du kan læse på informationssiden.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik herDanmark synger julen ind i DR (kun for medlemmer af Kor72)
28. november i København

Vi glæder os til jul, ikke mindst fordi DR igen har inviteret Kor72 til at være med til at synge julen og julestemningen ind i DRs Koncerthus. Corona forhindrede deltagelse i 2020 og derfor glæder vi os særligt til, at vi forhåbentlig kan synge mange korsangere sammen igen, når DR synger julen ind for hele Danmark 1. søndag i advent d. 28. november i DRs Koncerthus. Carsten Seyer-Hansen vil styre slagets gang og udover det store amatørkor vil kor fra DR og gæstesolister deltage. Som der efterhånden er tradition for, transmitteres koncerten live på DR.

Arrangør: Danmarks Radio i samarbejde med Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Korstævne i Wien med tango på programmet
Flyttet til November 2021 – i Wien

Kære korsangere, Mit navn er Saul Zaks og jeg har i mange år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor og Symfoniorkester. I dag arbejder jeg som kunstnerisk leder for tre musikfestivaler i Musikverein og i Konzerthaus i Wien. Jeg vedhæfter et spændende tilbud som finder sted i Konzerthaus i Wien i november 2021. I er velkommen til at kontakte mig (saulzaks.com), hvis I har spørgsmål til projektet. Og så ser jeg frem til at møde jer i november 2021 i Wien. De bedste hilsener, Saul Zaks


Händels Messias med Aarhus Symfoniorkester
10.-18. december i Aarhus

Vi er glade for, at Kor72 i 2021 endelig igen kan sætte et samarbejde med Aarhus Symfoniorkester på plakaten. Det vil blive Händels Messias i uddrag med kor, orkester og solister. Poul Emborg er instruktør i øveweekenden, og Steven Moore er dirigent i koncertweekenden. Der vil som sædvanligt til disse store projekter blive hjemmeøvning inden øveweekenden, og det er naturligvis en forudsætning, at man kan deltage i hele øveweekenden samt koncertweekenden for at kunne deltage.

Arrangør: Kor72.
Information og tilmelding: klik her


Nytårskoncertstævne med Den Danske Sinfonietta
15. – 16. januar 2022 i København

Den Danske Sinfonietta er et professionelt ensemble som arbejder på tværs af genrer, både indenfor det klassiske felt, samt musical, opera, film-musik og nyere tids populærmusik, arrangeret for klassiske instrumenter. Nu har du chancen for at synge sammen med Den Danske Sinfonietta, når Korsang.dk arrangerer nytårskoncert-stævne i KoncertKirken. Lørdag er afsat til ren korprøve og om søndagen støder orkesteret til. Til sidst optræder vi med en festlig nytårskoncert i KoncertKirken.

Arrangør: Korsang.dk
Information og tilmelding: klik her


Sange i tiden – Sange til tiden
Februar 2022 i Sønderborg

5 sønderjyske kordirigenter tager hver især afsæt i temaet ” Sange i tiden – Sange til tiden”. Både rytmiske og klassiske korsange for tre eller fire stemmer.
Arrangør: Grænsekorene (Danske Folkekor). Læs mere her.


Kender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.