Korstævner 2020


MEGA-klassisk i Viborg – Vivaldi, Händel og Mozart
13.-15. marts / Viborg

Kor72 markerer sig med et korstævne i Viborg i forbindelse med Viborg Internationale Kirkemusik Festival. Korstævnet er med til at skyde festivalen igang og vi afslutter weekenden med koncert i Viborg domkirke. Koncerten dirigeres af Søren Birch. Koncertens hovedværk er Vivaldis Magnificat. Desuden skal vi synge Händels smukke Let thy Hand be strengthened (Kroningshymne) og Mozarts Ave Verum. Koret akkompagneres af et strygerensemble. Envidere medvirker solister.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Sange fra film og scene (AFLYST)
20.-21. marts / Sorø

Fra den klassiske amerikanske musical og frem mod vores tid. Rytmegruppe medvirker. Instruktør Trine Lerche Frøslev
Arrangør: Sjællandske folkekor. Læs mere her.


(tilmelding lukket) “Big is beautiful” m. Tina Dickow, Helgi Jónsson og kæmpe kor
20.-22. marts / Århus

Få en helt fantastisk oplevelse med nogle af Tina Dickows allerstørste numre – nu suppleret med den overvældende klang af 400 korsangere og hendes faste band. På programmet vil vi også synge nogle af Helgi Jonssóns smukke sange. Tina Dickow og Helgi Jónssons smukke numre vil i Jens Johansens arrangementer få tilført endnu flere nuancer og fremstå stort og flot med det vokale aspekt i centrum, når vi slår dørene op til den afsluttende koncert i musikhusets store sal.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Syng i KoncertKirken
7. juni / København

KoncertKirken er et af Københavns skønneste koncertsteder. Her optræder anerkendte ensembler som Ars Nova og Concerto Copenhagen og stedet bruges ofte til professionelle lydoptagelser, pga. den fremragende akustik. Rummet har en dejlig atmosfære og er som skabt til korsang. Nu kan du selv opleve at synge i KoncertKirken. “Syng i KoncertKirken” ledes af dirigent og pianist Ole Jørgensen, som medbringer en samling af egne kor-arrangementer – et delikat udvalg af kendte sange og populærmusikalske klassikere.
Arrangør: Korsang DK. Læs mere her.


Unge dirigerer klassisk med Mathias Skaarup Sørensen
27.-28. marts / Odense

Mathias blev færdig som kandidat på korlederuddannelsen fra Det Jyske Musikkonservatorium i sommer. Mathias har en forkærlighed for ny musik. Han har stiftet og dirigerer kammerorkestret Bellbird og er også dirigent for Ensemble Edge der opfører ny musik for kor og cello. Mathias har studeret i både Norge og Sverige, og han føler sig derfor tæt knyttet til den nordiske kormusik. Til dette korstævne i Odense vil han derfor prioritere nyere nordisk kormusik.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Jazzoratoriet “De 24 timer” af Bernhard Christensen
17.-19. april / Allerød

Jazzoratoriet “De 24 timer” er skrevet i 1932 af Bernhard Christensen med bla. sangene “Matematik” og “Bøf med løg”. Det er et værk som udvikler sig over en skoledag, eller nok rettere et skoledøgn. Bernhard Christensen er mest kendt for hans “Åh Abe”-sang. Han var organist, komponist og musikpædagog og var med til at inspirere til et nybrud i den danske musikpædagogik i 50’erne og frem. Oratoriet var banebrydende ved at behandle de unges hverdag og dertil anvende rytmisk musik, som på dette tidspunkt stadig var nyt. I forordet bemærkes det, at det vil være en god idé at lytte til amerikanske jazzplader for at finde inspiration.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Requiem af Iver Kleive
20.-23. maj / Århus

Iver Kleive, norsk organist og komponist udgav i 2007 sit Requiem for blandet kor. Værket er baseret på de traditionelle latinske requiem-tekster og skrevet for kor, orgel og to solister. Værket opføres i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus, og I kan glæde jer til at bruge Kristi Himmelfartsferien på at indstudere og opføre dette fantastiske Requiem. Til koncerten lørdag d. 23. maj sidder komponisten selv ved orglet og der vil være 2 norske solister. Korister fra hele landet er velkomne og der er gode overnatningsmuligheder i Aarhus, både på hoteller, vandrerhjem og Airbnb/Bed and breakfast.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Sangen genforener 2020
6. juni (+forudgående øvedage over hele landet) / Skamlingsbanken

Sæt et stort X i kalenderen d. 6 juni 2020 hvor der er Sangerfest på Skamlingsbanken. Syng med i det kæmpe store fælles-kor med korsangere fra hele landet under ledelse af dirigenten Carsten Seyer Hansen. Med projektet ”Sangen Genforener 2020” genopliver vi den 100 år gamle Sangerfesten fra Skamlingsbanken.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Sommerstævne i Tønder
19.-26. juli / Tønder

En uges kor med børn, unge og voksne i skøn sang hver for sig i grupper og sammen til morgen- og aftenforum. Vi skal selvfølgelig skele til, at der i 2020 er 100-års fejring af genforeningen og vil fortælle jer meget mere om instruktører, repertoire osv. i løbet af efteråret. Klassisk voksengruppe (A-gruppen) med Søren Birch. Rytmisk voksengruppe (B-gruppen) med Morten Kjær. Syng (Ungdomsgruppen) med Tine Ohrt. Børnegruppen med Kirsten Maria Skovhøj og Ann Sofie Riisgaard Andersen.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Korsang med Phillip Faber og Ole Jørgensen (VENTELISTE)
28. juni – 4. juli / Hillerød

Vi synger 3-5-stemmige korarrangementer af nye og velkendte sange arrangeret af Phillip Faber og Ole Jørgensen selv. Udover masser af ambitiøs og hyggelig korsang vil ugens program være fyldt med spændende workshops, foredrag, højskolesang, lækker mad, god stemning og selvfølgelig en stor afslutningskoncert.
Arrangør: Grundtvigs Højskole. Læs mere her.


Rytmisk kor (sommerhøjskole)
5.-11. juli / Hillerød

En intens uge der indeholder workshops og fælleskor med to af Danmarks og Europas mest eftertragtede korledere Morten Kjær og Line Groth. Desuden er der også musikforedrag, masterclass, morgensamlinger, bevægelse, højskolesang, cafekoncerter, syng-med-en-kendt, højskolesamvær og sommermad i topklasse. Vi slutter ugen af med en stor koncert med vores blændende liveband. Og så et brag af en fest.
Arrangør: Grundtvigs Højskole. Læs mere her.


Andersens sommerkor (sommerhøjskole)
12-18. juli / Hillerød

Vi synger 4- og 5-stemmige korarrangementer af sange om fred og frihed fra Marlene Dietrich og Andrews Sisters til The Beatles og Randy Crawford. Der vil på forhånd blive udsendt noder og øvefiler, så der kan komme tempo på øvningen. Korleder Erik Andersen og pianist Lasse Skovgaard vil lede koret med kyndig og venlig hånd. Udover masser af ambitiøs og hyggelig korsang, vil ugens program være fyldt med spændende foredrag, udflugt, højskolesang, stor afslutningskoncert og selvfølgelig masser af sjove mennesker og dejlig mad.
Arrangør: Grundtvigs Højskole. Læs mere her.


Korsang for familier
19.-25. juli / Hillerød

Emil Ritter (Det Danske Drengekor) og Ulla Christensen (Sangens hus) er korledere på ugen og de vil arbejde med klang, flerstemmighed, kanon og et bredt repertoire af stemningsfulde sange fra det klassiske til poppede. Der er ingen krav om niveau eller kor-erfaring, børn skal bare som minimum være 8 år. Ugen byder på foredrag, leg, udflugter, spas, friluftaktiviteter, spændende workshops, lækker mad – og selvfølgelig masser af sang. Deltag hele eller dele af familien, og mød andre sangglade familier til en forrygende højskoleuge.
Arrangør: Grundtvigs Højskole. Læs mere her.


Koruge på Liselund
2.-8. august / Slagelse

Med Erik Sommer (instruktion) og Lasse Skovgaard (pianist).
Arrangør: Liselund Møde- og Kursussted. Læs mere her.


Koncertopførelse af “Liden Kirsten” (af J.P.E. Hartmann og H.C. Andersen)
26. + 27. september (+ forudgående prøver) / Rudersdal, Sorgenfri, Mørdrup

Foreningen Opera Nordsjælland søger korsangere (SATB) til koncertopførelse af J.P.E. Hartmanns opera Liden Kirsten i september 2020. Liden Kirsten er en af dansk guldalders absolutte perler, fuldt på musikalsk højde med fx Elverskud, og dertil
den mest opførte danske opera overhovedet gennem tiderne. Korleder: Paul Frederiksen. Orkesterdirigent: Filipe Carvalheiro.
Arrangør: Opera Nordsjælland. Læs mere her.


Kender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.