Korstævner 2022


Korstævne i Musikhuset København
8. oktober 2022 – København

Det historiske palæ på Vesterbrogade (tidligere København Bymuseeum) er i dag blevet omdannet til Københavns nye musikhus: Musikhuset København. Her er en dejlig atmosfære og flere smukke og forrygende akustiske sale, som i dag bruges til koncerter.

Du har nu chancen for at være med til det første korstævne nogensinde i Musikhuset København. Det foregår i hjertet af Musikhuset, i den store smukke festsal.

Arrangør: Korsang.dk
mere information og tilmelding


Så syng da Danmark
16-17 september – Frederikshavn, Nykøbing Falster og Odense

Højskoleforeningen udkom i 2020 med en nye udgave af højskolesangbogen og har nu lanceret en korudgave med 50 korsatser udvalgt blandt højskolesangbogens 601 sange.
Af de 50 titler er 30 af dem spritnye arrangementer. Det er en varieret buket af gode sange i tilgængelige og velklingende satser af fx. Per Drud Nielsen, Malene Rigtrup, Morten Kjær, Jens Johansen, Bo Holten, Line Groth, Astrid Vang-Pedersen, Tine Fris-Ronsfeld, John Høybye og mange flere. 

Arrangør: Kor72.
Tilmelding her


Norden rundt på 2 dage – med Stefan Parkman
24.-25. september – Søborg

Vær med til at dykke ned i kormusikkens nordiske perler, når selveste Stefan Parkman har sagt ja til at instruere igennem weekenden. Vi kommer omkring Norge, Finland, Færøerne, Island, Danmark og Sverige med korsatser af bl.a Grieg, Svend S. Schultz, Gustaffson, Peterson-Berger og Wikander.

Arrangør: Kor72
Tilmelding her


POP – med Line Groth
24. september – Bredebro

Kom og vær med, når vi synger dansk pop, der både giver gåsehud helt ud i tåspidserne og får en tåre frem i øjenkrogen. Denne dag vil vi lade os bevæge af Mads Langers smukke ballade, Mellem Linjerne. Vi vil svælge i nostalgien og nyde det fede rytmiske groove i pophittet, Jeg’ i live! Og hvis der er tid, skal vi måske synge endnu et ørehængende pophit. Alt sammen i nyere 3-4 stemmige korarrangementer.

Arrangør: Danske Folkekor
Læs mere her


Syng klassisk bedre
1. oktober – Korsør

Sidste år udgav Danske Folkekor korhæftet ”Syng i kor ved juletid”. Det blev udsendt til korene i et eksemplar pr. medlem og til personlige medlemmer. Det indeholder 6 sange/salmer til koncertbrug i juletiden. Korsatserne er alle i SA + mænd arrangementer. Dette er dagens repertoire. Instruktører: Laura Flensted-Jensen og Niels Bo Emgren

Arrangør: Danske Folkekor
Læs mere her


Har du visor min vän
8.-9. oktober – København

Stævne med viser og ballader fra den nordiske sangskat. Kor72 har inviteret Astrid Vang-Pedersen til at tage korsangere med ind i et cross-over felt mellem det klassiske og det folke-musikalske, særligt inspireret af den danske og nordiske sangtradition. Repertoiret håndplukkes bl.a. fra den nye højskole-korbog, med titler som “To søstre” og “Jeg gik mig ud en sommerdag”, og suppleres med nordiske satser som eksempelvis “Det brinner en eld”, “Har du visor min vän” med flere.

Arrangør: Kor72
Tilmelding her


Korstævne med Bob Chilcott
28.-30. Oktober – Århus

Bob Chilcott er kendt for sine mange korkompositioner. Hans engelske nationalitet høres tydeligt i hans kormusik, som bevæger sig i et krydsfelt, hvor det både kan have interesse for klassiske og rytmiske korsangere. Programmet vil blive en varieret buket fra hans egne kompositioner, blandet med andet engelsk musik. Stævnet henvender sig til erfarne korsangere, der har mulighed for at forberede sig på stemmerne inden stævnestart, så vi kan nå vidt omkring i musikken på kort tid.

Arrangør: Kor72
Tilmelding her


John Rutters Requiem
4. + 11.-13. november – København

John Rutter dirigerer sit eget Requiem i Grundtvigs Kirke, København. Koncertweekenden bliver d. 11.-13. november, og der vil endvidere være en øvedag fredag d. 4. november kl. 17 – 22 både i Vejle (hvis behov) og i København/Roskilde. Søren Birch forestår den ene prøve. Oplysninger om dirigent til den anden prøve følger. Koncerten afholdes i Grundtvigs Kirke kl. 16.

Arrangør: Kor72
Tilmelding her


Rytmisk Korstævne – ugekursus på Liselund Højskole
27. nov – 3. dec. – Slagelse

Vi skal synge os gennem en perlerække af rytmiske satser inden for både pop, rock, jazz og musical. Vi har fornøjelsen af at kunne præsentere Erik Andersen som dirigent på dette kursus, der ud over masser af korsang byder på foredrag, folkedans og udflugt til Sorø Klosterkirke og Akademihaven. Og selvfølgelig fællessang fra Højskolesangbogen. Korstævnet afsluttes med, at vi giver korkoncert i højskolens flotte foredrags- og kirkesal. 

Arrangør: Liselund Højskole
Læs mere her


Julekorstævne med Den Danske Sinfonietta
10. dec. 2022 – København

Julekorstævne for kvindestemmer i det nye Musikhuset København. Stævnet afsluttes med julekoncert i Musikhuset København, sammen med orkester og solist.

Arrangør: Korsang.dk
mere information og tilmelding


Misatango Choir Festival Vienna
og verdenspremiere på SALVE REGINA i Vienna Konzerthaus
16-20 november 2022 – Wien

Saul Zaks er kunstnerisk leder for to musikfestivaler som finder sted i Musikverein og i
Konzerthaus i Wien. Saul bor i Århus og har været dirigent for Syddansk Universitets
Symfoniorkester og Kammerkor i 16 år. Orkesteret – et dansk ungdomsorkester – er blevet
nomineret til en Grammy Award i 2016. Saul Zaks har arbejdet med unge musikere og
korsangere hele sit liv. Nu bringer han to fantastiske muligheder for danske korsangere og
kor.

Arrangør: Concerts Austria
Link til mere information: infoKender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.