Korstævner


Syng i KoncertKirken (medlemsrabat)
Stævnet afvikles to gange: d. 18. og d. 19. september
København

KoncertKirken er et af Københavns skønneste koncertsteder. Her optræder anerkendte ensembler som Ars Nova og Concerto Copenhagen og stedet bruges ofte til professionelle lydoptagelser, pga. den fremragende akustik. Rummet har en dejlig atmosfære og er som skabt til korsang. Nu kan du selv opleve at synge i KoncertKirken. “Syng i KoncertKirken” ledes af dirigent og pianist Ole Jørgensen, som medbringer en samling af egne kor-arrangementer – et delikat udvalg af kendte sange og populærmusikalske klassikere.
Arrangør: Korsang.dk – Læs mere her.


Koncertopførelse af “Liden Kirsten” (af J.P.E. Hartmann og H.C. Andersen)
26. + 27. september (+ forudgående prøver) / Rudersdal, Sorgenfri, Mørdrup

Foreningen Opera Nordsjælland søger korsangere (SATB) til koncertopførelse af J.P.E. Hartmanns opera Liden Kirsten i september 2020. Liden Kirsten er en af dansk guldalders absolutte perler, fuldt på musikalsk højde med fx Elverskud, og dertil
den mest opførte danske opera overhovedet gennem tiderne. Korleder: Paul Frederiksen. Orkesterdirigent: Filipe Carvalheiro.
Arrangør: Opera Nordsjælland. Læs mere her.


Klassiske perler med Alice Granum
3. – 4. oktober i Slagelse

Velkommen til et traditionelt korstævne, der både plejer det “gamle” kernerepertoire og introducerer nyere nordiske korsatser. Korsangeren får i denne weekend mulighed for at gå i dybden med musikken i kompetente hænder hos Alice Granum.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


BIG IS BEAUTIFUL m. Tina Dickow
9. – 11. oktober i Århus

Få en helt fantastisk oplevelse med nogle af Tina Dickows allerstørste numre – nu suppleret med den overvældende klang af 400 korsangere og hendes faste band. På programmet vil vi også synge nogle af Helgi Jonssóns smukke sange.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Jazzoratoriet De 24 timer
23. – 25. oktober i Allerød

Jazzoratoriet De 24 timer er skrevet i 1932 af Bernhard Christensen med bla. sangene Matematik og Bøf med løg. Det er et værk som udvikler sig over en skoledag, eller nok rettere et skoledøgn. Bernhard Christensen er bl.a. kendt for klassikere som Sangen om LarsenTa og kys det hele fra mig og børnesangen Åh, Abe.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


100-året for Genforeningen 1920
24. oktober: Broager
31. oktober: Bredebro
8. november: Aabenraa
14. november: Nordborg
15. november: Haderslev

Programmet vil bestå af korsange især fra tiden omkring 1920 samt nykomponerede korsange til lejligheden af Søren Birch til nye tekster af Niels Brunse (Godmorgen lille land). Der medvirker musikere fra SMUK under ledelse af Søren Birch og solister.
Arrangør: Grænsekorene ved Danske Folkekor. Læs mere her.


Danske sange i nye klæder (Erik Sommer og Zenobia)
30. – 31. oktober i Odense

Zenobias  seneste cd, ”Blot en ild” fra 2017, rummer udelukkende deres egne kompositioner, og musikken er udgivet på noder i ”Zenobia-Sangbogen” fra samme år. Heri har Zenobia, i samarbejde med den erfarne korleder, komponist og arrangør Erik Sommer, skabt et nyt repertoire for blandet kor, som vil være i centrum på denne kordag.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Tønder Reunion
7. november i Odense

For børn og voksne. Vi laver en stor voksengruppe, hvor vi har inviteret Niels Nørgaard til at synge forskellige crossover-korsatser med koret. Børnegruppen skal synge med Thue Thesbjerg.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Jul med Groth og Johansen
14. – 15. november i Herning

Line Groth og Jens Johansen er gået sammen om dette stævne, hvor der skal synges julearrangementer med udgangspunkt i Vocal Line’s jule-CD fra 2016, It’s Comming On Christmas. Nogle af arrangementerne synges i helt samme version, andre i  redigeret udgave til lejligheden.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Händels Messias med Århus Symfoniorkester
4. – 6. december og 11. – 12. december i Århus

Händels Messias i uddrag med kor, orkester og solister. Ole Faurschou dirigerer og er også instruktør i øveweekenden.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Askov 2021: Et “skrapt” klassisk korstævne
15. – 17. januar 2021

Det er traditionen for Askov-stævnet, at programmet ligger på et ret højt niveau både nodemæssigt, klangligt og musikalsk. Dette stævne henvender sig derfor til korsangere, der er vant til at synge i et kor med det niveau.
Arrangør: Kor72. Læs mere her


Nytårskoncertstævne med Den Danske Sinfonietta (medlemsrabat)
16.-17. januar 2021 / KoncertKirken København

Den Danske Sinfonietta er et professionelt ensemble som arbejder på tværs af genrer, både indenfor det klassiske felt, samt musical, opera, film-musik og nyere tids populærmusik, arrangeret for klassiske instrumenter. Nu har du chancen for at synge sammen med Den Danske Sinfonietta, når Korsang.dk arrangerer nytårskoncert-stævne i KoncertKirken. Lørdag er afsat til ren korprøve og om søndagen støder orkesteret til. Til sidst optræder vi med en farverig nytårskoncert i KoncertKirken.
Arrangør: Korsang.dk. Læs mere her.


Korstævne i Wien med tango på programmet
3. – 7. februar 2021 i Wien

Kære korsangere, Mit navn er Saul Zaks og jeg har i mange år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor og Symfoniorkester. I dag arbejder jeg som kunstnerisk leder for tre musikfestivaler i Musikverein og i Konzerthaus i Wien. Jeg vedhæfter et spændende tilbud som finder sted i Konzerthaus i Wien i februar 2021. I er velkommen til at kontakte mig (saulzaks.com), hvis I har spørgsmål til projektet. Og så ser jeg frem til at møde jer i Februar 2021 i Wien. De bedste hilsener, Saul Zaks


Sangen genforener
31. maj 2021 (+forudgående øvedage over hele landet) / Skamlingsbanken

Sæt et stort X i kalenderen d. 31. maj 2021 hvor der er Sangerfest på Skamlingsbanken. Syng med i det kæmpe store fælles-kor med korsangere fra hele landet under ledelse af dirigenten Carsten Seyer Hansen. Med projektet ”Sangen Genforener 2020” genopliver vi den 100 år gamle Sangerfesten fra Skamlingsbanken.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Kender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.