Korstævner






Tisvilde Højskole: Klassisk sommerkor
25. juli – 1. august

Har du lyst til at stifte bekendtskab med og synge de store klassiske korværker, så er Det store Sommerkor lige noget for dig. I år er valget faldet på værker af Mozart: bl.a. Missa Brevis i B-dur og Te Deum. Kurset afsluttes med en koncert i Søborg Kirke med medvirken af en professionel pianist. Udover korsang i den lyse sommertid byder ugen også på jazzmusik, filmforevisning, naturligvis mulighed for badning i Kattegat og vandreture i Tisvildes smukke natur.

Dirigent på kurset er igen i år Jesper Grove Jørgensen. Han er en af vores mest kendte kordirigenter med et omfattende liv gennem 50 års arbejde med professionelle kor og amatørkor i Danmark og udlandet. Jesper Grove Jørgensen har sammen med bl.a. Universitetskoret Lille MUKO og Danmarks Radios Kor indspillet talrige CD’er, ikke mindst med dansk kormusik. Kurset henvender sig primært til øvede og rutinerede korsangere.
Mere info og tilmelding her: Klassisk sommerkor


Højskolen Acts Academy: Kolding Sommergospel
25. juli – 31. juli

Kolding Sommergospel er en helt særlig uge med fokus på sang, fællesskab og fordybelse i forskellige workshops. Det er ferie med masser af indhold, gode gospeloplevelser og tid til meningsfulde samtaler med andre medkursister og underviserne. En række dygtige sangere og musikere fra ind- og udland underviser. Der bliver workshops med forskellige emner. Vi lægger vægt på, at kurset ikke bliver for stort, men at det har en størrelse, så der er mulighed for at lære hinanden at kende, og så man ikke ”forsvinder” i mængden. Max. 70 deltagere. Det er for alle som interesserer sig for gospel – uanset om du synger i et kor eller ej. Steffen Bay, dygtig korleder og sangskriver, er kursusleder.
Mere info og tilmelding her: Kolding Sommergospel


Gerlev Idrætshøjskole: Sommer Gospel
Vælg mellem 29. juni – 3. juli eller 4. juli – 10. juli

SommerGospel på Gerlev er et højskolekursus med sang for alle, som har lyst til at prøve kræfter med den meget livsbekræftende Gospel musik. Der er der undervisningstilbud til alle – lige fra nybegyndere til erfarne korsangere, gospeldirigenter og musikere. Eneste forudsætning for deltagelse er lysten til at være med! En af Danmarks bedste Gospel dirigenter og sangskriver Hans Christian Jochimsen har samlet et virkelig stærkt hold af undervisere, der sammen med højskolens Julie Hauge, sørger for masser af højskole, hygge og fællesskab – og selvfølgelig gospel! Så kom og syng med! Du vil ikke fortryde det. Vi tilbyder også SommerGospel 1 og FamilieGospel. Læs mere om kurset her.
Mere info og tilmelding her:
Sommer Gospel 29. juni – 3. juli
Sommer Gospel 4. juli – 10. juli


Ryslinge Højskole: Teater-kor
10. juli – 16. juli

Teater-koret kulminerer i en uges fordybelse i sangtræning, korensemble, musikalitet, performativt udtryk og teaterkoncerternes magiske univers. Her får du en unik mulighed for at tage sangene og musikken til nye former, udtryk og teknikker. I ugen vil du kunne synge med på kendte sange fra både teaterforestillinger, teaterkoncerter og film. Herudover byder ugen også på helt nye melodier, som vil få loftet til løfte sig i skolens smukke høresal. Det kræver ingen erfaringer eller forudsætninger for at være med i ugen. Du skal bare have lyst til at synge sammen og fordybe dig i et magisk univers af musik og æstetik.  
Mere info og tilmelding her: Teater-kor 


Nørgaards Højskole: Gospel og sommerhøjskole
11. juli – 17. juli

Gospel og højskole på Nørgaards Højskole er en uge med inspirerende, energisk, livsbekræftende og glad gospel, korsang og musik. Kom helt tæt på gospelmusikkens DNA. Igennem musik, sang, baggrundshistorier og fortællinger får vi lov til ikke bare at synge sangene, men også være en del af musikken. Det skal være både sjovt, indfølt og groovy – hele paletten er i brug. Der er lysten der driver værket – lysten til sang og udfordring (alle kan være med) Nodelæsning er ingen forudsætning. Solister er meget velkomne Vi afslutter ugen med en åben prøve – koncert, og viser hvad vi har lært. Gospelinstruktør er den Lars Jochimsen. 
Mere info og tilmelding her: Gospel og sommerhøjskole


Vestjyllands højskole: Kor – rytmisk og klassisk
10. juli – 16. juli (ledige pladser)

Der er lagt op til en intens uge med den inspirerende trio: korlederne Birgit Nielsen, Erik Bjørn Lund og pianist Allan Dahl Hansen. Vi vil igen i år udforske kormusik fra både den rytmiske og den klassiske tradition, med fokus på velklingende arrangementer og traditionel korklang. I den klassiske afdeling skal vi arbejde med Erik Bjørn Lunds: Mass of Mercy og i den rytmiske afdeling skal vi bl.a. synge lidt jazz. Gennem ugen arbejder vi løbende med korisk stemmedannelse, intonation, præcision og musikalsk udtryk. Nodekendskab og korrutine er en fordel. Ugen afsluttes med en offentlig koncert i Ringkøbing Kirke.
Mere info og tilmelding her: Kor – rytmisk og klassisk


Gerlev Idrætshøjskole: FamilieGospel
11. juli – 17. juli

FamilieGospel er et højskolekursus, med aktiviteter for hele familien. Der er både aktiviteter hvor børn og voksne er sammen og aktiviteter hvor børn og voksne fordyber sig i hver deres aktiviteter. Et familiekursus på Gerlev er et helt særligt kursus, hvor vi sammen træder ind i en eventyrlig fortælling.Det er meget underholdende og spændende at være en del af. Børnene kan om eftermiddagen vælge mellem fodbold, parkour, MGP, kreativt værksted, leg og svømmebassin, ungdomsband eller ungdomsidræt. Og for de voksne er der mulighed for masser af gospel, men også altid mulighed for masser af idræt. Børn fra 4 år kan deltage på kurset.
Mere info og tilmelding her: FamilieGospel


Liselund Højskole: Klassisk korstævne
1. august – 7. august

Klassisk korstævne byder på både dansk og engelsk musik. Kendt musik og nyere satser, bl.a. af Niels W. Gade og Per Drud Nielsen. Orgelkoncert og workshop med slotsorganist Jakob Lorentzen. Kursets instruktør er Alice Granum, kordirigent og docent på Syddansk Musikkonservatorium. For sangere med nogen korerfaring, f.eks. fra amatørkor og kirkekor. Nodekendskab er en fordel. En kursusuge fyldt med foredrag, udflugt, god mad, hyggeligt samvær og med fællessang fra den nye udgave af Højskolesangbogen. Et intenst forløb med mulighed for at få større kendskab til og oplevelse ved den klassiske kormusik og for samtidig at udvikle individuelle færdigheder i korsang. Mere info og tilmelding her: Klassisk korstævne


BIG IS BEAUTIFULfuldtegnet
Ny dato: 29.-31. oktober 2021

Stort kor, Tina Dickow, Helgi Jónsson, band og Jens Johansen på dirigentpodiet. Vi håber det store projekt kan gennemføres denne gang og er heldige at både Musikhuset Aarhus, Tina Dickow & Helgi Jónsson samt Jens Johansen kan i denne weekend
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Sangen genforener
31. maj 2021 (+forudgående øvedage over hele landet) / Skamlingsbanken

Sæt et stort X i kalenderen d. 31. maj 2021 hvor der er Sangerfest på Skamlingsbanken. Syng med i det kæmpe store fælles-kor med korsangere fra hele landet under ledelse af dirigenten Carsten Seyer Hansen. Med projektet ”Sangen Genforener 2020” genopliver vi den 100 år gamle Sangerfesten fra Skamlingsbanken.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Korstævne i Wien med tango på programmet
Flyttet til November 2021 – i Wien

Kære korsangere, Mit navn er Saul Zaks og jeg har i mange år været dirigent for Syddansk Universitets Kammerkor og Symfoniorkester. I dag arbejder jeg som kunstnerisk leder for tre musikfestivaler i Musikverein og i Konzerthaus i Wien. Jeg vedhæfter et spændende tilbud som finder sted i Konzerthaus i Wien i november 2021. I er velkommen til at kontakte mig (saulzaks.com), hvis I har spørgsmål til projektet. Og så ser jeg frem til at møde jer i november 2021 i Wien. De bedste hilsener, Saul Zaks


Sange i tiden – Sange til tiden
UDSAT til februar 2022 i Sønderborg

5 sønderjyske kordirigenter tager hver især afsæt i temaet ” Sange i tiden – Sange til tiden”. Både rytmiske og klassiske korsange for tre eller fire stemmer.
Arrangør: Grænsekorene (Danske Folkekor). Læs mere her.


Nytårskoncertstævne med Den Danske Sinfonietta
15. – 16. januar 2022 i København

Den Danske Sinfonietta er et professionelt ensemble som arbejder på tværs af genrer, både indenfor det klassiske felt, samt musical, opera, film-musik og nyere tids populærmusik, arrangeret for klassiske instrumenter. Nu har du chancen for at synge sammen med Den Danske Sinfonietta, når Korsang.dk arrangerer nytårskoncert-stævne i KoncertKirken. Lørdag er afsat til ren korprøve og om søndagen støder orkesteret til. Til sidst optræder vi med en festlig nytårskoncert i KoncertKirken.
Arrangør: Korsang.dk. Læs mere her.


Kender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.