Aktuelle korstævner i Danmark


Sommerstævne i Tønder
19.-26. juli / Tønder

En uges kor med børn, unge og voksne i skøn sang hver for sig i grupper og sammen til morgen- og aftenforum. Vi skal selvfølgelig skele til, at der i 2020 er 100-års fejring af genforeningen og vil fortælle jer meget mere om instruktører, repertoire osv. i løbet af efteråret. Klassisk voksengruppe (A-gruppen) med Søren Birch. Rytmisk voksengruppe (B-gruppen) med Morten Kjær. Syng (Ungdomsgruppen) med Tine Ohrt. Børnegruppen med Kirsten Maria Skovhøj og Ann Sofie Riisgaard Andersen.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Andersens sommerkor (sommerhøjskole)
12-18. juli / Hillerød

Vi synger 4- og 5-stemmige korarrangementer af sange om fred og frihed fra Marlene Dietrich og Andrews Sisters til The Beatles og Randy Crawford. Der vil på forhånd blive udsendt noder og øvefiler, så der kan komme tempo på øvningen. Korleder Erik Andersen og pianist Lasse Skovgaard vil lede koret med kyndig og venlig hånd. Udover masser af ambitiøs og hyggelig korsang, vil ugens program være fyldt med spændende foredrag, udflugt, højskolesang, stor afslutningskoncert og selvfølgelig masser af sjove mennesker og dejlig mad.
Arrangør: Grundtvigs Højskole. Læs mere her.


Koruge på Liselund
2.-8. august / Slagelse

Med Erik Sommer (instruktion) og Lasse Skovgaard (pianist).
Arrangør: Liselund Møde- og Kursussted. Læs mere her.


Syng i KoncertKirken (Korsang.dk medlemsrabat)
19. september / København

KoncertKirken er et af Københavns skønneste koncertsteder. Her optræder anerkendte ensembler som Ars Nova og Concerto Copenhagen og stedet bruges ofte til professionelle lydoptagelser, pga. den fremragende akustik. Rummet har en dejlig atmosfære og er som skabt til korsang. Nu kan du selv opleve at synge i KoncertKirken. “Syng i KoncertKirken” ledes af dirigent og pianist Ole Jørgensen, som medbringer en samling af egne kor-arrangementer – et delikat udvalg af kendte sange og populærmusikalske klassikere.
Arrangør: Korsang.dk – Læs mere her.


Koncertopførelse af “Liden Kirsten” (af J.P.E. Hartmann og H.C. Andersen)
26. + 27. september (+ forudgående prøver) / Rudersdal, Sorgenfri, Mørdrup

Foreningen Opera Nordsjælland søger korsangere (SATB) til koncertopførelse af J.P.E. Hartmanns opera Liden Kirsten i september 2020. Liden Kirsten er en af dansk guldalders absolutte perler, fuldt på musikalsk højde med fx Elverskud, og dertil
den mest opførte danske opera overhovedet gennem tiderne. Korleder: Paul Frederiksen. Orkesterdirigent: Filipe Carvalheiro.
Arrangør: Opera Nordsjælland. Læs mere her.


Nytårskoncertstævne med Den Danske Sinfonietta (Korsang.dk medlemsrabat)
16.-17. januar 2021 / KoncertKirken København

Den Danske Sinfonietta er et professionelt ensemble som arbejder på tværs af genrer, både indenfor det klassiske felt, samt musical, opera, film-musik og nyere tids populærmusik, arrangeret for klassiske instrumenter. Nu har du chancen for at synge sammen med Den Danske Sinfonietta, når Korsang.dk arrangerer nytårskoncert-stævne i KoncertKirken. Lørdag er afsat til ren korprøve og om søndagen støder orkesteret til. Til sidst optræder vi med en farverig nytårskoncert i KoncertKirken.
Arrangør: Korsang.dk. Læs mere her.


Sangen genforener
31. maj 2021 (+forudgående øvedage over hele landet) / Skamlingsbanken

Sæt et stort X i kalenderen d. 31. maj 2021 hvor der er Sangerfest på Skamlingsbanken. Syng med i det kæmpe store fælles-kor med korsangere fra hele landet under ledelse af dirigenten Carsten Seyer Hansen. Med projektet ”Sangen Genforener 2020” genopliver vi den 100 år gamle Sangerfesten fra Skamlingsbanken.
Arrangør: Kor72. Læs mere her.


Kender du til et korstævne som ikke står med i oversigten, er du velkommen til at skrive via kontaktformularen.